Intrastat

Szkolenie z systemu INTRASTAT przeznaczone jest dla podmiotów gospodarczych, które dokonują obrotu towarowego w państwach członkowskich Unii Europejskiej. Adresatami szkolenia są osoby odpowiedzialne w przedsiębiorstwach za kwestie celne, pracownicy działów exportu, importu, logistyki a przede wszystkim działów księgowości, sprzedaży, agenci celni i doradcy podatkowi.

Celem szkolenia jest przekazanie pełnego zakresu informacji dotyczących obowiązku składania deklaracji statystycznych w obrocie towarowym w Unii Europejskiej, jak również poinformowanie o zmianach wprowadzonych oraz planowanych na kolejne lata. System INTRASTAT w Polsce funkcjonuje od 1 maja 2004 roku, gdy Polska wstąpiła do Unii Europejskiej.

W trakcie szkolenia uczestnicy zdobywają zarówno wiedzę teoretyczną na temat systemu INTRASTAT, jak i umiejętności praktycznego sporządzania deklaracji zawierających informacje o zrealizowanych wewnątrzwspólnotowych transakcjach towarowych w przywozie i wywozie.

Na zakończenie szkolenia istnieje możliwość indywidualnych konsultacji w zakresie zagadnień objętych systemem INTRASTAT.

Miejsce realizacji kursu - Lublin

Czas trwania: 8 godzin szkoleniowych - 1 dzień

Nabór ciągły

Program szkolenia do pobrania: PROGRAM - INTRASTAT

Koszt: 400 zł netto

Cena dotyczy jednej osoby i zawiera: udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe, obiad, przerwy kawowe, certyfikat ukończenia szkolenia.
Do podanej powyżej kwoty zostanie doliczony VAT w wysokości 23%.
Dla instytucji budżetowych i pozostałych firm, które szkolenie finansują w ponad 70% z środków publicznych, istnieje możliwość wystawienia faktury VAT bez podatku VAT (ze stawką zwolnioną).

Formularz do pobrania: FORMULARZ - INTRASTAT

Wypełniony formularz proszę odesłać na adres mailowy Stowarzyszenia: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Trener: Ewelina Stefaniak

• posiada wieloletnią praktykę jako agent celny oraz pracownik składu podatkowego,
  • praktyk i teoretyk z zakresu prawa celnego,
  • posiada bogate doświadczenie z zakresu systemu INTRASTAT,
  • na bieżąco aktualizuje swoją wiedzę na szkoleniach organizowanych przez Ministerstwo Finansów oraz organy celne,
  • ceniony przez słuchaczy wykładowca na kursach z zakresu podatku akcyzowego oraz systemu INTRASTAT.