Dostosowując naszą ofertę szkoleniową do zmieniających się warunków prawnych proponujemy Państwu nową formułę kursu na agenta celnego, którego zadaniem będzie PRZYGOTOWANIE DO PRACY W AGENCJI CELNEJ poprzez nabycie kompetencji i umiejętności praktycznych oraz UŁATWIENIE ZDOBYCIA UPRAWNIEŃ AGENTA CELNEGO.

Z naszym kursem:

• MASZ MOŻLIWOŚĆ UZYSKANIA UPRAWNIEŃ AGENTA CELNEGO BEZ EGZAMINU
  • ZDOBĘDZIESZ KWALIFIKACJE I UMIEJĘTNOŚCI DO SAMODZIELNEJ PRACY W AGENCJI CELNEJ
  • ZWIĘKSZYSZ SWOJE SZANSE NA RYNKU PRACY

Kurs kierowany jest do:

• osób, które posiadają wymagane przez Ministerstwo Finansów wykształcenie, aby uzupełniły swoją wiedzę teoretyczną praktycznymi umiejętnościami,
  • osób, które posiadają uprawnienia agenta celnego, ale nigdy nie pracowały w tym zawodzie,
  • pracowników składów celnych, wolnych obszarów celnych, firm zajmujących się eksportem i importem, firm przewozowych, spedycyjnych, którym kurs pomoże w lepszym rozumieniu zagadnień celnych,
  • osób, które chciałyby uzyskać wpis na listę agentów celnych.

Zapewniamy:

• najwyższą jakość kształcenia,
  • autorski program obejmujący najnowsze standardy obowiązujące w obsłudze celnej m. in. procedury uproszczone, AEO,
  • 80 godzin szkoleniowych w formie wykładów popartych przykładami praktycznymi i obsługą programów celnych,
  • zajęcia prowadzone przez ekspertów z wieloletnim doświadczeniem,
  • zajęcia w systemie zaocznym,
  • materiały dydaktyczne,
  • imienne certyfikaty ukończenia kursu.

Cena kursu: 980,00 zł (płatność w 2 ratach)

Miejsce realizacji: Chełm, ul. Hutnicza 3 (zielony biurowiec, III piętro)

Na kurs można zapisać się osobiście w biurze stowarzyszenia (ul. Hutnicza 3, II piętro czynne pn.-czw. od 8.00 do 14.00) lub poprzez dostępny na stronie formularz zgłoszeniowy. Formularz należy wydrukować, wypełnić i odesłać na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Formularz zgłoszeniowy do pobrania: FORMULARZ

Program kursu do pobrania: PROGRAM

Wykładowcy:

Mariusz Szaruga:

• 14 lat (1994 -2008) pracy w administracji celnej w tym 7 lat (2000-2007) na stanowiskach kierowniczych m. in. kierownik Oddziału Celnego w Chełmie, z-ca Naczelnika Urzędu Celnego w Chełmie, z-ca Naczelnika Urzędu Celnego w Zamościu, p.o. Naczelnika Urzędu Celnego w Zamościu,
  • od 2008 r. zajmuje się obrotem towarowym z zagranicą w sektorze prywatnym m.in. jako dyrektor handlowy "POLSET" Sp. z o.o. w Chełmie,
  • prezes Stowarzyszenia Rozwoju Logistyki i Eksportu KRESY oraz wykładowca kursów organizowany przez stowarzyszenie,
  • wykładowca Wyższej Szkoły Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie oraz Wyższej Szkoły Stosunków Międzynarodowych i Komunikacji Społecznej w Chełmie.

Dariusz Fijałko:

• posiada wieloletnie doświadczenie zawodowe jako agent celny oraz pracownik składu podatkowego zajmującego się międzynarodowym obrotem towarami akcyzowymi,
  • praktyk i teoretyk w zakresie stosowania prawa celnego,
  • na bieżąco aktualizuje swoją wiedzę na szkoleniach organizowanych przez Ministerstwo Finansów oraz organy celne,
  • wykładowca w szkole dla agentów celnych,
  • od wielu lat z sukcesami kształci kolejne roczniki agentów celnych.

Ewelina Stefaniak:

• posiada wieloletnią praktykę jako agent celny oraz pracownik składu podatkowego,
  • praktyk i teoretyk z zakresu prawa celnego,
  • posiada bogate doświadczenie z zakresu systemu INTRASTAT,
  • ceniony przez słuchaczy wykładowca na kursach z zakresu podatku akcyzowego.

Zapraszamy do wzięcia udziału, w organizowanym przez Stowarzyszenie Rozwoju Logistyki i Eksportu KRESY, specjalistycznym branżowym kursie języka rosyjskiego - w logistyce, spedycji, transporcie i agencji celnej.

Kurs ma na celu podniesienie kwalifikacji zawodowych oraz rozwój praktycznych umiejętności językowych osób związanych z międzynarodowym obrotem towarowym.

Lektorem prowadzącym jest lektor rosyjski, który będzie prowadził zajęcia w oparciu o autorski program. W ramach kursu realizowany będzie materiał językowy z zakresu języka ogólnego oraz branżowego oraz rozwijane będą wszystkie umiejętności językowe. Słownictwo, gramatyka i funkcje językowe wprowadzane będą w oparciu o zagadnienia branżowe.

Kurs ma na celu rozwój umiejętności:

• językowych służących do poruszania się w świecie biznesu,
  • porozumiewania się w języku rosyjskim  z partnerami rosyjskojęzycznymi z branży logistyka, spedycja, transport, agencja celna,
  • prowadzenia  negocjacji,
  • prowadzania rozmów telefonicznych,
  • prezentacji firmy,
  • poszukiwania partnerów w placówkach rosyjskojęzycznych,
  • prowadzenia rozmów handlowych oraz korespondencji służbowej w języku rosyjskim,
  • w zakresie rozumienia, tłumaczenia i konwersacji  w języku rosyjskim.

W ramach kursu zostanie przeprowadzonych 60 godzin szkoleniowych. Zajęcia prowadzone będą w trybie popołudniowym, 2 razy w tygodniu po 2 godziny lekcyjne.

Cena kursu: 790 zł

Miejsce realizacji: Chełm, ul. Hutnicza 3 (zielony biurowiec, 3 piętro)

Wszystkich zainteresowanych prosimy o wypełnienie formularza zgłoszeniowego. Formularz najlepiej wydrukować, wypełnić, zeskanować i odesłać na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Formularz na kurs językowy do pobrania: FORMULARZ

Stowarzyszenie Rozwoju Logistyki i Eksportu KRESY oferuje wsparcie w optymalizowaniu kosztów i podejmowaniu efektywnych ekonomicznie decyzji związanych z obrotem towarowym z zagranicą.